Hvad koster et nyt badeværelse?

Et helt nyt funktionelt badeværelse, lavet helt fra bunden koster fra kr. 40.000 m2. Et badeværelse i luksusklassen kan let koste kr. 100.000 m2.

M2 prisen falder væsentligt des flere m2 der bygges. Et lille badeværelse er derfor langt dyrere end et stort. Materialerne har stor betydning for prisen. Det er f.eks. væsentligt dyrere at vælge metalfliser, marmor eller andre natursten end at vælge almindelige fliser. Armaturer, toiletkummer og badeværelsesskabe findes ligeledes i mange forskellige design og kvaliteter og dermed til forskellige priser.

Håndværkerfradrag på kr. 15.000 per person tilmeldt husstanden når du får lavet badeværelse.

 

Den praktiske udførelse

Udførelsen af et badeværelsesprojekt kan typisk opdeles i følgende hovedopgaver:

 • Eksisterende badeværelse rives ned.
 • Vvs-installatør etablerer nye rør og afløb.
 • Elektriker fører el i væggen.
 • Murer støber gulve, pudser vægge og monterer fliser m.m. Hvis der skal lægges vandbaseret gulvvarme, skal vvs-installatøren lægge rør til dette.
 • Vvs-installatør monterer armaturer, afløb, vaske, toiletkumme m.m.
 • Tømrer laver loft.
 • Maler finpudser vægge, sætter væv op og maler.
 • Murer lægger silikonefuger
 • Badeværelset er klart. De usynlige installationer er også afgørende for prisen. Det er normalt ret dyrt, hvis du skal flytte afløb, vandrør, faldstammer og lign. Et indbygget toilet er også dyrere end et fritstående toilet.

Selvom planlægningen og forarbejdet er gjort efter alle kunstens regler, er der mange ting, der kan gå galt under et byggeprojekt. Den største garanti for et vellykket projekt uden uheld, ekstraregninger og forsinkelser har du, hvis du får udført arbejdet som en hovedentreprise, hvor en af håndværksmestrene har hovedansvaret for projektet. Danskbyg har mange års erfaring med etablering af badeværelser i Værløse, så kontakt os endelig for råd og vejledning.

10 gode råd

 1. Sørg for at have en gennemgående stil i badeværelset, f.eks. klassisk, romantisk eller minimalistisk.
 2. Vær forsigtig med farver og indretning. Pangfarver bliver man hurtigt træt af. Hold kummer og vaske i hvidt, og sats på kvalitet og traditionelle løsninger, som kan holde i mange år.
 3. Vælg fliser i en praktisk farve. Mørke fliser kræver mere rengøring end lyse fliser. Men hvis der er mønstre, nister el.lign. i de mørke fliser, ser du ikke så let skidt og kalk.
 4. Vælg store fliser til store rum og små fliser til mindre rum, siger en tommelfingerregel. Du kan godt have forskellige størrelser fliser på væg og gulv.
 5. Sæt klare og realistiske mål for badeværelset, både hvad angår økonomi og tid. Du bør planlægge arbejdet grundigt, før du går i gang.
 6. Sørg for, at badeværelset overholder alle love og regler, så du slipper for skader og andre problemer.
 7. Brug kun professionelle håndværkere. En stor del af arbejdet i badeværelset skal ifølge reglerne udføres af en autoriseret vvs-installatør, elektriker eller kloakmester.
 8. Lav klare, detaljerede og skriftlige aftaler med håndværkere og eventuelle rådgivere.
 9. Sørg for, at der er et vindue, der både kan åbnes og give lys til rummet. Det er både godt for indeklimaet, husets materialer og dit velvære.
 10. Husk at sørge for adgang til et toilet under ombygningen. Hvis du ikke har et ekstra toilet i huset, kan du leje et tørkloset eller en toiletvogn.

 

Kunderne siger:

"Vi elsker vores nye tilbygning. Vi anbefaler til hver en tid danskbyg."
Maria & Peter Nielsen


"Tak for det nye tag. Danskbyg skiftede vores tag en hel uge hurtigere end planlagt. Vi anbefaler også danskbyg."
Svend & Katrine Simonsen


"Vi elsker vort nye badeværelse. Danskbyg er gode til at lytte, og komme med gode ideer. Vi anbefaler Danskbyg."
Pia & Niels Larsen